Infinite Reana~


Holla!


Annyeonghaseyo! Assalamualaikum! Welcome to Wawan's Bloggie! Don't forget to follow me! Macam-macam korang takkan terlepas!

XOXO, BlureenaReana.



Home Who What Follow Where

COMMENT PLEASE :)



Credits

Template By : Safira Nuril Izzah
Basecode: Nurul Atiqah
Helping: Arrien Inspirit
Owner: Infinite Reana (BlureenaReana)

Jodoh Kita Pasti Bertemu - Bab 5 - (AKHIR)
Isnin, 3 November 2014 • 12:01 PG • 0 comments

"Ye, aku dah cancel dengan Harris tu." Husna mengeluh berat sambil memejamkan mata. Perjalanan dengan menaiki kapal terbang itu sudah selesai. Kini tiba masa untuk mencari hotel murah. Heliza sanggup membatalkan bayaran agensinya semata-mata mahu mendampingi Husna.

Gedebuk! Husna terlanggar seseorang. Husna mendongak memandang lelaki itu. Mukanya berkerut dan terus menamparnya. Lelaki itu terpaku dan terketap bibirnya. Siapa yang ditampar Husna tanpa sebab itu? Siapa? Siapa?!

"HARRIS! Sampai hati awak tinggalkan saya dekat Malaysia tunggu awak! Ingat saya takde maruah ke pun?! Saya ada maruah! Maruah wanita! Maruah saya dah kena pijak dengan awak! Ingat tak dulu, awak janji dengan saya takkan berpisah! Huh! Janji kosong!" Husna sudah menegur lelaki itu. Ya, lelaki yang ditamparnya Harris. Harris terdiam.

"Awak, sebenarnya saya memang nak ajak awak kahwin. Saya nak balik hotel, nak pack barang nak balik Malaysia. Tapi, bila awak dah ada kat sini, saya nak terus-terang." suara Harris bergema dengan intonasi jejaka Malaya.

"Apa lagi yang kau nak cakap dengan Husna?! Kau dah pijak maruah dia, ingat dia tak ada maruah?!" Heliza menyampuk. Wajahnya berkerut seribu sambil memeluk erat Husna yang sedah panas hatinya. Harris terketap bibir. Memang dia bersalah dalam hal itu, meninggalkan bakal isteri di majlis perkahwinan sendiri dan cuma meninggalkan nota pendek. Urgh! Dia ingat perkahwinan olok-olok?

"Sebenarnya, saya terikut dengan Julia. Saya ikut dia sampailah kat Sydney. Rupanya, Julia tu dah kahwin. Mula-mula saya kenal dia 9 bulan lepas, dia kata dia single." Harris sudah menunduk, kesal.
"Hurm, takpelah. Nanti, kita aturkan balik perancangan perkahwinan kita, okay?" Husna mengenyit mata, keriangan. 
"Okay, kalau cenggitu! Sayang Husna!" 
"Sayang Harris jugak!"
"Hey, hey, hey! Saya? Tak sayang?" Heliza sudah mencebik. Huh, seperti kebudak-budakan betul! Husna dan Harris tersengih.
"Alolo bucuk Heliza sayang...sayang awok juga..." Husna hampir ketawa terbahak-bahak. Akan tetapi, mereka ketawa kecil sahaja. Alhamdulillah, cinta Husna dan Harris akhirnya terjawab dan akan dikekalkan sehingga ke hujung dunia....
-TAMAT-



+ +